Cokolwiek, byle coś nowego weszło w życie i żeby nasza gra odżyła.
Porozmawiajmy o aktualizacjach i eventach
-
-
Dorzucam do listy pomysł, żebyśmy mogli korzystając ze zwykłej przeglądarki przenosić przedmioty. Kupić EQ u handlarza, przenieść przedmioty ze skrzyni z łupem itd.
Grając w Gladiatusa z telefonu używając Opery, mogłem bez problemu przenosić przedmioty z torby na gladiatora.
Ciągłe logowanie się na Puffina jest trochę męczące.
-
Dorzucam do listy pomysł, żebyśmy mogli korzystając ze zwykłej przeglądarki przenosić przedmioty. Kupić EQ u handlarza, przenieść przedmioty ze skrzyni z łupem itd.
Grając w Gladiatusa z telefonu używając Opery, mogłem bez problemu przenosić przedmioty z torby na gladiatora.
W starej wersji BK można było wymienić przedmiot z plecaka poprzez podwójne kliknięcie. Takie rozwiązanie było dużo szybsze. Jeden tylko problem bym widział tutaj dla informatyków zdarzają się scyzoryki które zajmują 4 miejsca w plecaku z wymianą na mieczyk zajmujący 6 miejsc. Więc tu mogłoby to nie działać.
-
powinni jeszcze dodać jakiś przycisk uporządkowania wszystkiego w eq, ja niby w plecakach nie miałem miejsca ale jak poukładałem osobno mikstury, osobno wskazówki i zbroje to 4 plecak został mi prawie pusty
a już najlepiej było by zrobić aplikację na telefony z tymi wszystkimi udogodnieniami, z dobrą akcją marketingową i mamy przepis na sukces

-
zeby tylko nie bylo, ze nastepny event bedzie na swieta

-
Akurat raz na 3 miesiace dają wieksze eventy, byly bozonarodzeniowe, byly wielkanocne, to na koniec czerwca/poczatek lipca przed startem s37 beda smoki albo fehan, potem przed s38 w pazdzierniku bedzie event lowcow.
Tak to widzę

-
Ciekawe kiedy w koncu sie wezmą za lączenie serwerow

-
Co do puntu 7 24h karmy bym zostawił. Kto chce chwilowe odetchnienie to prosi o Fa. A namiastka kwasu jest w śnieżkach. Ale działanie można dopracować te 10 więcej siły na 300 lvl to wygląda megapotężnie

-
Punkt 9....w ogóle powinni zrobić możliwość robienia cały dzień misji...za darmo...do tego w tym samym czasie niech będzie możliwe wysłanie go do pracy! A co.
-

Na kolejne 50% mamy czekać do grudnia ?
-
wiekszy event dadza jak bedzie octoberfest. eventy dla niemiaszkUw dadza, ale jak my mielismy majowke to juz nie
-
Kiedy wypadają święta państwowe w Niemczech ?
Poniedziałek Zielonoświątkowy, dzień wolny od pracy dla każdego z nich.
-
taki cytat z internetu:
QuoteW całym kraju w 2020 r. obowiązują następujące święta:
- Nowy Rok (Neujahr) 1 stycznia 2020 r. (środa)
- Wielki Piątek (Karfreitag) 10 kwietnia 2020 r. (piątek)
- Poniedziałek Wielkanocny (Ostermontag) 13 kwietnia 2020 r. (poniedziałek)
- Święto Pracy (Tag der Arbeit) 1 maja 2020 r. (piątek)
- Wniebowstąpienie Pańskie (Christi Himmelfahrt) 21 maja 2020 r. (czwartek)
- Poniedziałek Zielonoświątkowy (Pfingstmontag) 1 czerwca 2020 r. (poniedziałek)
- Dzień Zjednoczenia Niemiec (Tag der Deutschen Einheit) 3 października 2020 r. (sobota)
- I Dzień Bożego Narodzenia (I Weihnachtstag) 25 grudnia 2020 r. (piątek)
- II Dzień Bożego Narodzenia (II Weihnachtstag) 26 grudnia 2020 r. (sobota)
-
Display More
W starej wersji BK można było wymienić przedmiot z plecaka poprzez podwójne kliknięcie. Takie rozwiązanie było dużo szybsze. Jeden tylko problem bym widział tutaj dla informatyków zdarzają się scyzoryki które zajmują 4 miejsca w plecaku z wymianą na mieczyk zajmujący 6 miejsc. Więc tu mogłoby to nie działać.
Wydaje mi się, że nawet nożyki czy sztyleciki zawsze zajmują 6 miejsc. Hełm zajmuje 4.
-
u nas byłoby tego więcej-lubimy świętować ;-))
-
Display MoreDisplay More
Wydaje mi się, że nawet nożyki czy sztyleciki zawsze zajmują 6 miejsc. Hełm zajmuje 4.
są też takie co zajmują 4 bo widziałem
-
Oczywiście popieram i oczywiście uważam, że bez wprowadzenia tych zmian gra umrze niemal całkowicie i to dość szybko. Tyle że zamiast po raz enty bić pianę i biadolić na GF spróbujmy pomyśleć jak można by jakoś na nich wpłynąć lub choć do nich dotrzeć. Czy jest jakaś droga aby propozycje tych zmian GF zobaczyli/ustosunkowali się? Czy ktoś z Teamu PL może pomóc?
-
u nas to 365 swiat jest, a co 4 lata 366

-
Display More
Dzisiaj mija tydzień jak wróciłem do gry ale przydałby się jakiś event żeby się bardziej rozkręcić

Ostatnie 1,5 roku jak zrezygnowałem z BK grałem w inną grę i tam ciągle jakieś nowe eventy były tworzone dla graczy.
Ciekawe czy GF jeszcze kiedyś wymyśli nowy event dla BK....
Mam kilka propozycji

1. Codzienne nagrody za logowanie, kumulacja do 7 dni zwiększając stawkę nagrody z dnia na dzień. Myślę, że gdzieś by to motywowało graczy aby chociaż zerknąć na bk.
2. Wprowadzić kalendarz eventów. Codziennie powinien być jakiś microevent. 1 dnia tańsze staty innego szybsze misje itd. Plus eventy cykliczne, np co 2 tygodnie czy co miesiąc. Powinien być kalendarz i wiemy co kiedy będzie.
3. Rozbudowa turniejów. Przedział 150-open to jest śmiech. Już dawno powinni dać kolejne przedziały bo jak lvl 150 może konkurować z 300?
4. Kolejne miksturki HP. Gra w tej kwestii jak i w turniejach zatrzymała się 8 lat temu a przecież postacie cały czas się rozwijają.
5. Czat zakonny i serwerowy. Przecież te wiadomości to jest jakaś masakra

6. Nowe rozbudowy zakonu. Kukła, mury, skrzynia skarbów... Naprawdę nie można rozwinąć tego bardziej? Dlaczego nie ma więcej za srebrniki... Zakon za srebrniki mógłby np kupić % siły, zręczności, szczęścia itd plus % szybsze misje regeneracja kondycji itp oczywiście ceny adekwatne do statystyki. Nie mówie tutaj też o rozbudowie zamku ale o samym rozwoju zakonu. Gdyby zakony mogły się rozwijać same w sobie to ludzie by tak nie skakali z zakonu do zakonu

7. Karma - nowe możliwości i również opcja na 12h za mniej punktów karmy.
8. Posiadłość ziemska - czy tutaj też nie można dodać nowych opcji? Jak z wieloma sprawami wyżej i tu zatrzymał sie wszystko X lat temu....
9. Ataki na graczy w czasie misji... Powinni włączyć możliwość atakowania innych graczy nawet kiedy wyślemy rycerza na misję.
Pewnie można tak wymieniać i wymieniać ale dlaczego GF nic nie robi... przecież mogliby rozwijać grę na bieżąco a nie pakować naszą wydaną kasę w nowe projekty. Gdyby gra się rozwijała to i gracze by się jej trzymali ale jak nic się nie zmienia od lat to po co siedzieć i klikać co 30 min w misję...
Wiem, że prób już było miliony aby GF coś zrobiła nowego ale może przygotujemy jakiś projekt raz jeszcze i wyślemy do DE żeby się nad tym zastanowili?
Pozdrawiam wszystkich starych wyjadaczy

Pomysłów jest wiele jak widać, gorzej z możliwościami rozwojowymi...
Popytam, czy cokolwiek z Twojej listy jest możliwe

-
Display MoreDisplay More
Dzisiaj mija tydzień jak wróciłem do gry ale przydałby się jakiś event żeby się bardziej rozkręcić

Ostatnie 1,5 roku jak zrezygnowałem z BK grałem w inną grę i tam ciągle jakieś nowe eventy były tworzone dla graczy.
Ciekawe czy GF jeszcze kiedyś wymyśli nowy event dla BK....
Mam kilka propozycji

1. Codzienne nagrody za logowanie, kumulacja do 7 dni zwiększając stawkę nagrody z dnia na dzień. Myślę, że gdzieś by to motywowało graczy aby chociaż zerknąć na bk.
2. Wprowadzić kalendarz eventów. Codziennie powinien być jakiś microevent. 1 dnia tańsze staty innego szybsze misje itd. Plus eventy cykliczne, np co 2 tygodnie czy co miesiąc. Powinien być kalendarz i wiemy co kiedy będzie.
3. Rozbudowa turniejów. Przedział 150-open to jest śmiech. Już dawno powinni dać kolejne przedziały bo jak lvl 150 może konkurować z 300?
4. Kolejne miksturki HP. Gra w tej kwestii jak i w turniejach zatrzymała się 8 lat temu a przecież postacie cały czas się rozwijają.
5. Czat zakonny i serwerowy. Przecież te wiadomości to jest jakaś masakra

6. Nowe rozbudowy zakonu. Kukła, mury, skrzynia skarbów... Naprawdę nie można rozwinąć tego bardziej? Dlaczego nie ma więcej za srebrniki... Zakon za srebrniki mógłby np kupić % siły, zręczności, szczęścia itd plus % szybsze misje regeneracja kondycji itp oczywiście ceny adekwatne do statystyki. Nie mówie tutaj też o rozbudowie zamku ale o samym rozwoju zakonu. Gdyby zakony mogły się rozwijać same w sobie to ludzie by tak nie skakali z zakonu do zakonu

7. Karma - nowe możliwości i również opcja na 12h za mniej punktów karmy.
8. Posiadłość ziemska - czy tutaj też nie można dodać nowych opcji? Jak z wieloma sprawami wyżej i tu zatrzymał sie wszystko X lat temu....
9. Ataki na graczy w czasie misji... Powinni włączyć możliwość atakowania innych graczy nawet kiedy wyślemy rycerza na misję.
Pewnie można tak wymieniać i wymieniać ale dlaczego GF nic nie robi... przecież mogliby rozwijać grę na bieżąco a nie pakować naszą wydaną kasę w nowe projekty. Gdyby gra się rozwijała to i gracze by się jej trzymali ale jak nic się nie zmienia od lat to po co siedzieć i klikać co 30 min w misję...
Wiem, że prób już było miliony aby GF coś zrobiła nowego ale może przygotujemy jakiś projekt raz jeszcze i wyślemy do DE żeby się nad tym zastanowili?
Pozdrawiam wszystkich starych wyjadaczy

Pomysłów jest wiele jak widać, gorzej z możliwościami rozwojowymi...
Popytam, czy cokolwiek z Twojej listy jest możliwe

Przynajmniej ktoś z góry też probuje coś zdziałać