Konkurs "Domino" -dyskusje

  • nie rozumiem zasad, część graczy wstawia ze screenem, część bez, jedni numerują swoje posty, inni nie, nie miałem czasu się tym zająć w tym tygodniu a teraz nie wiem jak się włączyć do konkursu

    Zgodnie z Regulaminem aby otrzymać punkt za domino należy podać raport z walki zgodnie z obowiązującymi Zasadami Starć Rycerzy + nazwę serwera + screen.

    Numeracja swoich walk jest tak jak wspomniał Mistrz Marek tylko i wyłącznie inwencją graczy i nie jest niedozwolona. Z uwagi na to że gracze czasami grają przez telefon i ciężko od razu załączyć screen dałam 24h na uzupełnienie posta.

    o ile się nie myle wcześniej w Regulaminie była zawarta informacja, że na uzupełnienie raportu o sreena i inne informacje Gracz ma 24 godziny bo inaczej jest nieważny-jeżeli zmyślam to mnie poprawcie i przepraszam-nie zamierzam siać "fermentu"-ale z tego co widzę Regulamin się zmienia w trakcie gry a to niedopuszczalne-pozdro All



    PS oczywiście to nic nie zmienia w raportach i przebiegu konkursu-to tylko sztuka dla sztuki ale zasady są zasadami :)

    Jak już wspomniałam screen jest wymagany aby punkt został naliczony. Na ten moment moja weryfikacja opiera się głównie na sprawdzaniu czy ilość srebra jest poprawna i czy walka odbyła się PO poście poprzednika. Po zakończeniu konkursu sprawdzę które RW są regualminowe. Jeżeli jest poprawne domino a są braki formalne nie zostanie przyznany punkt. Jeżeli domino jest niepoprawne (zła ilość srebra, zła godzina walki) post również nie zostaje zaliczony.

    Jedyne odstępstwo od Regulaminu to przypadek nowych graczy. Poprzednicy często nie widzieli postu który musiał zostać zaakceptowany. Dlatego aby nikt nie został poszkodowany post "nowego" jak i post następnego gracza (gdy spełnia warunki) zostaje zaliczony.

    czy punkt 2 regulaminu zabrania mi wstawiania 2 moich raportów obok siebie? jest napisane że "Gracze kolejno po sobie zamieszczają posty z wynikiem walki." nie ma natomiast informacji że może to być tylko jeden RW?

    "Gracze kolejno po sobie" oznacza że nie można robić tzw. "doublepostingu". Sądziłam że jest to logiczne. Jeżeli Pani przedszkolu mówi do dzieci "proszę kolejno po sobie podchodzić po cukierka" to raczej każdy przedszkolak wie jak powinna przebiegać taka "kolejka". Następnym razem (o ile do tego dojdzie) postaram się stworzyć bardziej "łopatologiczny" regulamin aby nie było wątpliwości.

  • kruszynka to że nie można dublować postów jest oczywiste, moje pytanie bardziej dotyczyło sytuacji gdzie po wstawieniu raportu upłynęło już kilka godzin, nikt inny nie wstawia RW, a ja mam kolejny pasujący raport, nie chciałem pisać nowego postu tylko edytować stary, porównując to do przedszkolaków, zapewne kilku z nich zada pytanie czy mogą poczęstować się 2 cukierkami :)


    PS. padłem ofiarą sytuacji gdzie przed moim postem pojawił się inny post należący do Alvaro, gdy ja pisałem swój post to domino pasowało ;)

    S3 PL [RiR]

    S7 PL ["DAMA"]

    S27 PL [-KB-]