FAQ dotyczące lobby
Objaśnienie terminów:
- Konto gry: dotychczas Twoje serwery nazywały się po prostu „kontami”. Teraz będą nazywane kontami gry. Wprowadziliśmy ten termin, aby odróżnić konta gry od kont lobby.
- Konto lobby: nazwą konta lobby określamy teraz Twoje konto główne, za pomocą którego logujesz się do lobby. Stamtąd masz dostęp do wszystkich swoich kont gry. Nie przekazuj dalej swoich danych dostępowych do swojego konta lobby i starannie je przechowuj.
Czym jest lobby?
lobby jest teraz nowym frontendem do zarządzania Twoim kontem.
Czy nadal mogę się logować moją nazwą?
Nie, zanim odblokujemy lobby, zmienimy proces logowania. Aby uzyskać dostęp do swoich kont gry, musisz się zalogować swoim adresem e-mail lub kontem na Facebooku.
Czy mając tylko 1 konto gry, można się zalogować w inny sposób?
Nie, po uruchomieniu lobby będzie to jedyna możliwość zalogowania się i uzyskania dostępu do kont gry.
W jaki sposób w lobby są integrowane moje konta BattleKnight?
Po uruchomieniu lobby wszystkie Twoje dotychczasowe konta BattleKnight z tym samym adresem e-mail i hasłem zostaną połączone w jedno konto lobby.
W jaki sposób mogę dodać inne konta gry do swojego konta lobby?
Jeżeli masz kilka kont gry z tym samym adresem e-mail, ale innymi hasłami, zostanie utworzone konto lobby z pierwszym kontem gry, którym się zalogowałeś. Jeśli lobby wykryje kilka kont gry z tym samym adresem e-mail i różnymi hasłami, otrzymasz e-mail z potwierdzeniem. Postępuj zgodnie z instrukcjami zawartymi w e-mailu, aby połączyć swoje inne konta gry z kontem lobby.
Mam konto lobby/gry z innym adresem e-mail. Czy mogę je podłączyć do istniejącego konta lobby lub połączyć dwa konta lobby?
Jeżeli masz konto lobby, możesz je połączyć ze wszystkimi swoimi kontami gry.
Jeżeli masz kilka kont gry z różnymi adresami e-mail, a nie masz konta lobby, także możesz je połączyć z kontem lobby.
NIE jest jednak możliwe utworzenie dwóch kont lobby.
ZANIM zalogujesz się na któryś z Twoich nowych serwerów, musisz wykonać następujące kroki:
1. Zaloguj się na swoje konto lobby ALBO – jeżeli jeszcze go nie masz – za pomocą swojego PREFEROWANEGO adresu e-mail.
2. Kliknij u góry po prawej na „Moje konto”.
3. Kliknij „Dodaj konto”.
4. Wprowadź adres e-mail i hasło konta gry, które nie są jeszcze powiązane z żadnym kontem lobby.
5. Kliknij „Zapisz”.
Następnie otrzymasz wiadomość z potwierdzeniem, że Twoje konta zostały pomyślnie połączone.
Proces ten musisz powtórzyć dla wszystkich kont, które chcesz połączyć ze swoim kontem lobby.
Alternatywnie możesz zalogować się na swoje konta gry, ZANIM opublikowana zostanie aktualizacja lobby i ujednolicić swoje adresy e-mail. Dzięki temu będziesz mieć pewność, że wszystkie Twoje konta gry zostaną połączone z tym samym kontem lobby.
Czy w lobby będą łączone tylko moje konta gry w ramach jednej społeczności?
Nie, w lobby zostaną połączone wszystkie Twoje konta gry, które używają tego samego adresu e-mail i hasła – ze wszystkich społeczności BattleKnight, niezależnie od języka.
Jaki język będzie używany na moim koncie lobby?
Język Twojego konta lobby zależy od języka społeczności, z której się logujesz. Jeżeli zatem zalogujesz się z de.battleknight.gameforge.com, w lobby będzie używany język niemiecki.
Czy mogę zmienić język używany w lobby?
Tak, to możliwe. W tym celu musisz jedynie otworzyć tę społeczność, której język ma zostać wyświetlony. Jeżeli na przykład preferujesz język hiszpański, musisz otworzyć stronę es.battleknight.gameforge.com/.
Jak znajdę w lobby moje konta gry?
Po zalogowaniu się do swojego konta lobby nastąpi przeniesienie na stronę startową lobby. Zobaczysz tam dwa przyciski „Graj” oraz „Ostatnia gra”.
„Ostatnia gra” przeniesie cię bezpośrednio do świata, w którym grałeś ostatnio.
Jeżeli klikniesz „Graj”, zostanie otwarte lobby gry, w którym zostaną wyświetlone wszystkie Twoje konta gry ze wszystkich społeczności. W tym obszarze zostaną wyświetlone następujące informacje dotyczące każdego z kont gry:
- numer serwera
- flaga kraju
- liczba graczy będących aktualnie online
- prędkość serwera
- wiek serwera
- Twój nick na serwerze
- ranga
- oraz przycisk pozwalający rozpocząć grę.
Konta gry zostaną posortowane wg aktywności, tzn. używane najczęściej zostaną wyświetlone na górze listy.
Jak zarejestrować się na nowym serwerze?
Pod obszarem „Twoje konta” znajduje się obszar „Zacznij na nowym serwerze”. Tam zostaną wyświetlone cztery najnowsze serwery. Jeżeli klikniesz na „Pokaż wszystkie”, zostanie wyświetlona pełna lista serwerów. Możesz również zmienić język. Obie listy zawierają następujące informacje:
- numer serwera
- flaga kraju
- liczba graczy będących aktualnie online
- prędkość serwera
- wiek serwera
- oraz przycisk pozwalający rozpocząć grę.
Czy z lobby mogę grać jednocześnie na kilku kontach gry?
Tak, to możliwe. Każde konto gry zostanie otwarte w nowej zakładce. Konto lobby pozostanie przy tym otwarte w pierwszej zakładce.